22 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Dimarts, 22 octubre 2024
FOTO: Diario de Mallorca

El conegut empresari felanitxer Antoni Fontanet Obrador va morir diumenge, de mort natural, a ca seva, a Palma, als 101 anys. Durant la seva llarga vida laboral va aixecar un important imperi econòmic a l’illa, amb firmes tan destacades com Farines de Mallorca, Cafè Rico, Matisa, Piema, Productes Fontanet i Auxam, entre d’altres. La seva companyia dona feina actualment a més de 300 treballadors.

Malgrat la seva avançada edat, va estar al capdavant dels seus negocis pràcticament fins el darrer dia de vida. “He treballat i negociat des que tenc 14 anys i no he aturat mai. Cada dia vaig a l’oficina i organitz i ajut en el que puc. I mentre estigui bé, com estic, seguiré fent-ho”, va dir quan va complir cent anys.

Nascut a Felanitx l’any 1919, home discret i prudent, de formació autodidacta, Fontanet va iniciar les seves activitats en l’època de l’estraperlo. Es va especialitzar en el sector agropecuari. El 1950 crea l’empresa de torrat de cafè Cafè Rico S.A, marca que segueix present avui. El 1955 va fundar a Felanitx la fàbrica de farines Fontanet, que donaria lloc a Farines de Mallorca S.A. En els anys 80 va aconseguir el control d’empreses dedicades a la fabricació de pinsos composts, com Auxam i Piema, primeres marques en el món de la ramaderia. També va ser un dels impulsors del Polígon Industrial de Son Castelló, a Palma. Les seves activitats es van estendre a la cria, sacrifici i comercialització d’aus de corral amb l’empresa Matisa. La intensa activitat empresarial d’Antoni Fontanet es va estendre també al camp de la construcció.

Entre les moltes propietats que té hi trobam la coneguda finca s’Allapassa de Llucmajor, que antany va pertànyer a la poeta Maria Antònia Salvà.

Ateses les circumstàncies ocasionades per la pandèmia, i la popularitat de l’empresari, la família ha decidit no celebrar de moment cap cerimònia per evitar riscs sanitaris. Antoni Fontanet ha estat enterrat al cementeri de Felanitx.

darreres notícies

et pot interessar