18.6 C
Felanitx

setmanari d'interessos locals

Divendres, 20 setembre 2024

La portassa de l’antic Hospici-Residència serà reformada amb la intenció de cedir espais multifuncionals a les diferents associacions culturals i lúdiques de la localitat que n’hagin de menester; un edifici que actualment fa les funcions de magatzem i està infrautilitzat. Aviat es començaran a catalogar tots els mobles i estris que encara hi ha dedins i que procedeixen de quan es va tancar l’Hospici. Juntament amb el personal de la Fundació Cosme Bauçà es classificarà el material i s’emmagatzemarà més idòniament en un altre local.

Per a aquest 2021 està previst que l’Ajuntament redacti el projecte de remodelació d’aquesta portassa d’uns 300 metres quadrats i que per la seva altura pot acollir perfectament dues plantes; que, amb la rasant de la placeta posterior, la part superior quedaria a nivell de la plaça Mn. Cosme Bauçà (de sa Sínia), aconseguint així dues entrades independents. Aquest garatge, que està inclòs en el catàleg municipal, es troba en el mateix solar on fa uns anys es va construir un aparcament municipal amb capacitat per a una vintena de vehicles, al carrer Sant Alfons. Per al 2022 està previst executar la remodelació.

El fet que l’edifici estigui al centre i que algunes associacions hi puguin tenir la seva seu potser ajudarà a revitalitzar el centre. El batle, Jaume Monserrat, ha explicat que “tenim diferents associacions que necessiten locals per desenvolupar les seves activitats i amb la rehabilitació d’aquest espai podran satisfer les seves necessitats. Així mateix, la zona del barri de sa Torre tindrà un procés de transformació important”, es crearà una falca pública que inclourà la Fundació Cosme Bauçà, la plaça del mateix nom i l’antic hospici, ara reconvertit en centre de dia per a la gent gran.

darreres notícies

et pot interessar